Avsaltat vatten

Avsaltat vatten är vatten där allt salt och mineraler har filtrerats bort från vattnet. (Effekt av omvänd osmos, jonbytesfiltrering eller destillering) Enligt livsmedelverket är det inga bekymmer att dricka avsaltat vatten om du har en varierad kost. 

Bra filter kan inte skilja

De bästa filterteknikerna på marknaden kan inte skilja på skadliga kemikalier och bra mineraler /  salter. Därför tar effektiva filter bort hela rubbet.

Fördelar med att dricka avsaltat vatten.

1. Renhet:

 • Avsaltat vatten är i större grad renare från föroreningar 
 • Det kan vara ett bra alternativ för personer med nedsatt immunförsvar eller känslighet för vissa föroreningar.

  2. Hydrering:

  • Avsaltat vatten är precis som vanligt vatten effektivt för att hydrera kroppen och motverka uttorkning.
  • Att dricka tillräckligt med vatten är viktigt för att bibehålla god hälsa och prestanda.

  3. Minskad risk för vissa sjukdomar:

  Avsaltat vatten kan ha en potential att minska risken för vissa symptom relaterade till mineralobalans, men det krävs mer forskning för att bekräfta detta.

  Kalciumavlagringar:

   • Det finns en del anekdotiska bevis för att drickande av avsaltat vatten kan minska risken för kalciumavlagringar i urinvägarna, som njursten.
   • Den exakta mekanismen bakom detta är inte helt klarlagd, men kan bero på den låga halten av mineraler i avsaltat vatten, som kan påverka kalciumabsorptionen i kroppen.

  Enkelt att mineralisera vattnet igen

  Om du är orolig för att dricka avsaltat vatten kan du enkelt återinföra mineraler/salter igen genom att strö över en nypa havssalt (innehåller 84 spårmineraler) . Se bara till att saltet inte är kontaminerat från olika föroreningar i havet. På Vattenfilterkannor.se rekommenderar vi Saltwerk Icelandic seaflakes.